Ocicat Kittens

Nieuwsupdate! Er zijn momenteel Ocicat kittens beschikbaar! Heb je interesse in een of meerdere kittens? Klik dan hier!

Het is de bedoeling om zo af en toe een nestje Ocicat kittens te krijgen. De Ocicat kittens groeien bij ons op in huiselijke sfeer, samen met ons en de andere katten.
Wanneer de kittens het nest mogen verlaten, zijn ze gesocialiseerd en nagekeken door de dierenarts, ingeënt, ontwormt en gechipt. Daarnaast krijgen ze een Europees dierenpaspoort en natuurlijk hun stamboom mee.

Julia die een ocicat kitten vast heeft.
Onze vaste verzorgster in spé. Julia, die graag op kittenbezoek komt.

Wil je graag een Ocicat-kitten in huis? Lees hier wat meer informatie over kittens.

Als je ervoor kiest om een kitten in huis te willen nemen is het belangrijk rekening te houden met een aantal dingen.
Een Ocicat zal ongeveer 15 jaar deel uitmaken van je leven, het in huis nemen van een Ocicat-kitten is dus iets waar je vooraf goed over na moet denken.

Mocht je ervoor kiezen om één kitten in huis te nemen en je hebt verder geen katten, bedenk dan goed dat het kitten zich kan gaan vervelen en je huis dan behoorlijk op z’n kop kan zetten. Als je veel afwezig bent omdat je bijvoorbeeld veel werkt, is het daarom wellicht beter om twee kittens te nemen. Mocht je al andere katten in huis hebben, dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Katten en kittens, maar Ocicats in het bijzonder, zijn gezelschapsdieren en hebben ontzettend veel behoefte aan aandacht en menselijke warmte.

Omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat onze Ocicat-kittens een liefdevol nieuw huis krijgen, willen wij graag vooraf met je kennismaken. Je hebt dan de gelegenheid om de kittens en de moederpoes, samen met onze andere ocicats te bewonderen. Wij zullen onze kittens alleen toewijzen als wij een goed gevoel bij de nieuwe eigenaren hebben, maar natuurlijk geldt dat ook voor jou!; wij vinden het belangrijk dat jij ook een goed gevoel hebt bij Ocicat Cattery Tenzai en bij het betreffende kitten.

Let op!: De Ocicat is naar onze mening géén hypoallergeen ras.
Wij krijgen steeds vaker aanvragen van mensen welke een allergie rond huisdieren hebben en dat de Ocicat een Hypoallergeen ras zou zijn. Onze ervaring met vrienden en kennissen die hier gevoelig voor zijn leert helaas een andere uitkomst. Daarom raden je aan, wanneer jij of jouw huisgenoten last hebben van een allergie rond huisdieren, maak een verstandige keuze en kies dan voor een ander ras.

Ocicat Kittens Tenzai Nikko & Tenzai Kita
Tenzai Nikko & Tenzai Kita.

Onze Ocicat-kittens mogen vanaf 14 weken het nest verlaten, naast het Europees dierenpaspoort en de stamboom, krijg je ook een voedingsadvies mee. Het is belangrijk dat je je hier de eerste tijd goed aan houd, om problemen zoals diarree te voorkomen. Mocht je na een paar maanden op ander voer willen overstappen, dan kan dat natuurlijk maar dan is het belangrijk dat jouw kitten hier geleidelijk aan kan wennen.

Tenzai Taishi
Tenzai Taishi

Mocht je na de verhuizing vragen hebben over onze Ocicat-kittens, dan mag je natuurlijk altijd met ons contact opnemen.