Ocicat Kittens

Nieuws!
Op 30 September 2019 is Momo bevallen van een kitten.
Lees hier ons blogbericht.

Het is de bedoeling om zo af en toe een nestje Ocicat kittens te krijgen. De Ocicat kittens groeien bij ons op in huiselijke sfeer, samen met onze gezinsleden en al onze katten, de hele woning is toegankelijk voor de katten.
Wanneer de kittens het nest mogen verlaten, zijn ze gesocialiseerd en nagekeken door de dierenarts, ingeënt, ontwormt en gechipt. Daarnaast krijgen ze een Europees dierenpaspoort en natuurlijk hun stamboom mee

Ocicat kittens
3 kittens van Yuuna’s eerste nestje.

Wilt u graag een Ocicat-kitten in huis? Lees hier wat meer informatie over kittens.

Bij de aanschaf van een kitten is het belangrijk rekening te houden met een aantal dingen.
Een Ocicat zal ongeveer 15 jaar deel uitmaken van je leven, de aanschaf van een Ocicat-kitten is dus iets waar je vooraf goed over na moet denken.

Mocht je ervoor kiezen om één kitten in huis te nemen en je hebt verder geen katten, bedenk dan goed dat het kitten zich kan gaan vervelen en je huis dan behoorlijk op z’n kop kan zetten. Als je veel afwezig bent omdat je bijvoorbeeld veel werkt, is het daarom wellicht beter om twee kittens te nemen. Mocht je al andere katten in huis hebben, dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Katten en kittens, maar Ocicats in het bijzonder, zijn gezelschapsdieren en hebben ontzettend veel behoefte aan aandacht en menselijke warmte.

Omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat onze Ocicat-kittens een liefdevol nieuw huis krijgen, willen wij graag vooraf met je kennismaken. Je hebt dan de gelegenheid om de kittens en de moederpoes, samen met onze andere ocicats te bewonderen. Wij zullen onze kittens alleen verkopen als wij een goed gevoel bij de nieuwe eigenaren hebben, maar natuurlijk geldt dat ook voor jou!; wij vinden het belangrijk dat jij ook een goed gevoel hebt bij Ocicat Cattery Tenzai en bij het betreffende kitten.

Yuuna and her kids
Yuuna en haar nestje kittens.

Onze Ocicat-kittens mogen vanaf 14 weken het nest verlaten, naast het Europees dierenpaspoort en de stamboom, krijg je ook een voedingsadvies mee. Het is belangrijk dat je je hier de eerste tijd goed aan houd, om problemen zoals diarree te voorkomen. Mocht je na een paar maanden op ander voer willen overstappen, dan kan dat natuurlijk maar dan is het belangrijk dat jouw kitten hier geleidelijk aan kan wennen.

Mocht je na aanschaf van een van onze Ocicat-kittens vragen hebben, dan mag je natuurlijk altijd met ons contact opnemen.