Cattery

Hoi, en welkom op onze cattery pagina. Wij zijn Marcus en Maud samen met onze Ocicats wonen wij in een gezellig dorpje in de buurt van Breda.

In de zomer van 2007 zijn wij gestart met de zoektocht naar een kattenras dat bij ons zou passen. Beiden waren wij in het bijzonder gefascineerd door de spots van een Bengaal. Maar eenmaal beter in het ras verdiept, kwamen wij er achter dat de Bengaal niet het karakter had waar wij naar op zoek waren.

Ocicat Yuuna zit op de bank
Yuuna op de bank toen ze nog een kitten was.

Tijdens de zoektocht naar diverse andere rassen, stuitten we per toeval op de Ocicat! De Ocicat heeft mooie spots, is intelligent, energiek en heeft een onwijs leuk, aanhankelijk karakter. De beslissing was genomen; wij gaan op zoek naar een geschikte Ocicat. Via internet kwamen we in contact met iemand die een fijn nieuw thuis zocht voor een van haar Ocicats. Uiteindelijk is Kaya in november 2007 als 4,5 jarige herplaatser bij ons komen wonen. Sindsdien is onze liefde voor de Ocicat alleen maar gegroeid en hebben we altijd 2 of meer ocicats gehad. Meer informatie over onze katten vind je op de pagina “Onze Ocicats” en voor het laatste nieuws check je onze Blogs.

Ocicat Ichiko 2022
Onze prachtige poes Ichiko in 2022

Uit liefde voor onze katten en het ras, en na goed contact met diverse enthousiaste (Ocicat) catteries te hebben gehad (waarvan er enkele al decennia in ‘het vak’ zitten) is in 2017 het idee ontstaan om zo nu en dan een nestje Oci’s groot te brengen.

Wij zijn een kleinschalige hobbymatige Ocicat cattery, waarin we veel liefde en passie steken. Onze katten groeien bij ons op in huiselijke sfeer en maken onderdeel uit van ons leven. Zij krijgen daarom ook alle ruimte om goed te socialiseren.