Cattery

Hoi, en welkom op onze cattery pagina. Wij zijn Marcus en Maud samen met onze Ocicats wonen wij in het mooie en gezellige Breda.

In de zomer van 2007 zijn wij gestart met de zoektocht naar een kattenras dat bij ons zou passen. Beiden zijn wij in het bijzonder gefascineerd door de spots van een Bengaal. Maar eenmaal beter in het ras verdiept, kwamen we er achter dat de Bengaal wel wat uiterlijk betreft bij ons zou passen maar het karakter toch iets minder goed.

Ocicat Yuuna zit op de bank
Onze Yuuna op de bank toen ze nog een kitten was.

Tijdens de zoektocht naar diverse andere rassen, stuitten we per toeval op de Ocicat! De Ocicat heeft mooie spots en een onwijs leuk, aanhankelijk karakter. De beslissing was genomen; wij gaan op zoek naar een geschikte Ocicat. Via internet kwamen we in contact met iemand die een goed nieuw huis zocht voor een van haar Ocicats. Uiteindelijk is Kaya in november 2007 als 4,5 jarige herplaatser bij ons komen wonen. Vanaf dat moment is onze liefde voor de ocicat alleen maar toegenomen en hebben we altijd 2 ocicats gehad. Meer informatie over onze katten vind je op de pagina “Onze Katten” en voor het laatste nieuws check je onze Blogs.

Ocicat Yuki
Onze prachtige dekkater Yukihyō

Uit liefde voor onze katten en het ras, en na goed contact met diverse enthousiaste (Ocicat) catteries te hebben gehad (waarvan er enkele al decennia in ‘het vak’ zitten) is in 2017 het idee ontstaan om zelf een cattery op te richten om zo nu en dan een nestje Oci’s groot te brengen.

Wij zijn een kleinschalige Ocicat cattery, waarin we veel liefde en passie steken. Onze katten groeien bij ons op in huiselijke sfeer en maken onderdeel uit van ons leven. Zij krijgen daarom ook alle ruimte om goed te socialiseren.