Cattery

Wij zijn Marcus en Maud samen met onze Ocicats wonen wij in het mooie Breda.

In de zomer van 2007 zijn wij gestart met de zoektocht naar een kattenras wat bij ons zou passen. We waren allebei gefascineerd door de spots van een Bengaal, maar toen we ons meer in het ras gingen verdiepen, kwamen we erachter dat de Bengaal wel wat uiterlijk betreft bij ons zou passen maar het karakter minder goed.

Na ons verdiept te hebben in diverse andere rassen, stuitten we per toeval op de Ocicat! De Ocicat heeft mooie spots en een onwijs leuk, aanhankelijk karakter. De beslissing was genomen; wij gaan op zoek naar een geschikte Ocicat. Via internet kwamen we in contact met iemand die een goed nieuw huis zocht voor een van haar Ocicats. Uiteindelijk is Kaya in november 2007 als 4,5 jarige herplaatser bij ons komen wonen, vanaf dat moment is onze liefde voor de ocicat alleen maar toegenomen en hebben we altijd 2 ocicats gehad. Meer informatie over onze katten kunt u vinden op de pagina “Onze Katten” en voor het laatste nieuws check je onze Blogs.

Ocicat Yuuna speelt met Julia

Uit liefde voor de Ocicat en na goed contact met diverse enthousiaste (Ocicat) catteries te hebben gehad (waarvan er enkele al decennia in ‘het vak’ zitten) is het idee ontstaan om zelf een kleine Cattery op te richten om zo nu en dan een nestje Oci’s te hebben.

Ocicat Yuuna en Keiko samen op de bank en in het mandje

Wij zijn een kleine Ocicat cattery, het is de bedoeling om ongeveer 1x per jaar een nestje Ocicat kittens te krijgen. De katten en kittens groeien bij ons op in huiselijke sfeer, de katten maken onderdeel uit van ons leven en mogen daarom overal in de woning komen. Wij hebben bewust geen aparte kattenkamer/ruimte, omdat wij het belangrijk vinden dat katten onderdeel uitmaken van het gezin en de huiselijke activiteiten om zo goed gesocialiseerd te raken.