Het beste kattenvoer voor je Ocicat

Wat geef jij je kat te eten? Brokjes? Blikvoer? Rauw vlees? Er is ook zoveel keuze!

Het kiezen van het juiste en beste voer voor je katten is en blijft een lastig “ding”, zo ook bij Ocicat Cattery Tenzai.
Gezonde voeding is in combinatie met de genen van je kat een belangrijke basis voor een goede gezondheid. Door de juiste voeding te geven verklein je de kans op ongewenste gezondheidsproblemen.

Er zijn veel verschillende soorten kattenvoeding op de markt, wat het voor de katteneigenaar lastig maakt om een keuze te maken. Vele katteneigenaren zijn in de veronderstelling dat katten brokjes moeten eten, maar juist daarin zitten weinig benodigde voedingsstoffen voor de kat. Een kat is een carnivoor en is dus gemaakt om vlees te eten, het gebit en het spijsverteringsstelsel van de kat is daarop ingericht.

Als brokjes te weinig voedingsstoffen voor de kat bevatten, wat geef ik mijn Ocicat dan wel??

Er zijn verschillende soorten kattenvoeding welke beter voor de kat zijn dan brokjes, namelijk; rauwe vleesvoeding (KVV, prooidieren of zelf samenstellen), luchtgedroogde voeding of natvoer. Lees meer over het beste kattenvoer voor je Ocicat op de website van voerwijzer.com

Bij Ocicat Cattery Tenzai geven wij onze Ocicats een combinatie van; brokjes (Acana Grasslands en Purizon Vis en Kip), rauwe vleesvoeding (worsten van Natuur & Dier), natvoer (Animonda Carny, Almo Nature, Schesir en Feringa), dit in combinatie met luchtgedroogde snacks (Cosma Snackies). Uiteraard is de samenstelling van het voer wel iets anders op het moment dat er kittens in huis zijn; een combinatie van Royal Canin Kitten brokjes en rauwe vleesvoeding.

Het beste kattenvoer

Wij proberen onze Ocicats wisselende voeding te geven, zowel van verschillende merken als diverse samenstellingen met verschillende soorten vlees en vis. Dit is een behoorlijke uitdaging voor ons, Yuuna doet werkelijk alles voor eten, dus die eet alles wat los en vast zit. Keiko daarintegen houdt niet zo van eten en is dus erg kieskeurig. Daarnaast kan Keiko niet tegen teveel eiwitten in voeding, lastig dus!

Omdat het kiezen van de juiste voeding soms best lastig is, heeft Ocicat Cattery Tenzai regelmatig overleg met voerwijzer.com voor het samenstellen van de juiste voeding voor onze Ocicats.
Wil je meer informatie over verantwoorde voeding voor katten? Lees dan meer op www.voerwijzer.com of vraag Meike om advies.

 

Wil je meer lezen over onze Ocicat Cattery?
Lees dan het hoofdstuk ‘Cattery‘.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *