Ocicat Cattery Tenzai & kattenshows

Ocicat Yuuna
In deze blog vertellen wij u graag wat meer over kattenshows.In de kattenwereld wordt er regelmatig gesproken over kattenshows. Er zijn eigenaren van Cattery’s die met hun poezen en katers met regelmaat naar een kattenshow gaan, dit om een titel voor de kat te behalen en weer eens face-to-face contact te hebben met andere fokkers.

Op kattenshows zijn verschillenden titels te behalen, voordat je kat een eerste (eenvoudige) titel krijgt moet je minstens 3x naar een show zijn geweest. Voor de volgende titel is het de bedoeling dat je kat nog eens 3 of 4 shows doet en zo gaat het per titel steeds verder. Kortom, hoe hoger de titel hoe vaker je met je kat naar een show zal moeten gaan.

 

Hoe ziet een dag op een kattenshow er eigenlijk uit?
Je moet je kat enkele weken voor de show inschrijven, je krijgt dan een bevestigin waarop staat hoelaat je aanwezig moet zijn voor de veterinaire keuring. Afhankelijk van dat tijdstip, zorg je dat je thuis op tijd vertrekt met je kat en alle andere benodigdheden, denk hierbij aan oa; eten en bakjes voor de kat, gordijntjes voor in de kooi, een mandje of dekentje voor in de kooi, het vaccinatie boekje en wat te eten en drinken voor jezelf.

Eenmaal aangekomen op de show, meld je je aan en ga je eerst met je kat naar de veterinaire keuring. Als de kat wordt goedgekeurd kun je naar de juiste kooi op zoek en deze inrichten zodat je kat erin kan.

Nu is het wachten totdat je wordt geroepen door de keurmeester en je jouw kat mag laten showen/keuren. Aan het einde van de dag worden er nog katten uitgekozen voor “Best in Variëteit” of “Best in Show”. Als dit is gebeurd is de kattenshow ten einde en kun je al je spullen inpakken en met je kat huiswaarts gaan.

 

De voorbereiding voor een kattenshow, de (soms lange) autorit naar een kattenshow toe, de lange dag en alles wat er tijdens de show bij komt kijken (denk aan oa; keuringen, uren in een hok zitten), levert katten vaak veel stress op.

Bij Ocicat Cattery Tenzai fokken wij ongeveer 1 nestje Ocicat kittens per jaar, wij zijn kleinschalig en houden de Cattery in huiselijke kring. Wij zijn van mening dat onze katten een lekker relaxed leventje verdienen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om gezonde en mooie ocicats op de wereld te zetten en is de titel die behaald kan worden voor ons niet heel erg belangrijk. Omdat wij het relaxte leventje van onze Ocicats het allerbelangrijkste vinden, hebben wij er bewust voor gekozen om niet met onze katten naar shows te gaan.

 

Wil je meer lezen over onze Ocicat Cattery?
Lees dan het hoofdstuk ‘Cattery‘.

Of heb je naar aanleiding van deze blog vragen?
Neem dan met ons contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *