Ocicats en op vakantie gaan

Dat wij van katten houden is voor de mensen die ons kennen zeker geen nieuwtje. Naast onze liefde voor katten, zijn wij dol op het maken van de meest uiteenlopende reizen over de hele wereld. Dat is ook de reden waarom het de afgelopen tijd wat stiller was op onze website; we zijn deze keer op reis geweest naar de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. En wat doe je dan, als je op reis gaat, met je Ocicats?

African Wildcat-Tenzai

Als je huisdieren hebt en op vakantie wil gaan, dan moet je ze meenemen of er een andere goede oplossing voor vinden. Je kunt dat bijvoorbeeld doen in een van de vele kattenpensions die Nederland rijk is. Persoonlijk vinden wij het niet prettig om onze katten gedurende onze vakanties onder te brengen in een kattenpension. Katten zullen daar ongetwijfeld goed verzorgd worden, maar zoals het gezegde zegt: “oost west thuis best”.
Als wij dus op vakantie gaan blijven onze katten thuis, onze ouders komen dan dagelijks om Keiko en Yuuna eten en drinken te geven, de kattenbak te verschonen en om ze wat aandacht te geven.

De afgelopen jaren, toen Yuuna nog niet bij ons was, ging dat altijd best prima met Kaya en Keiko. Soms was er iets omgegooid, of had een van de twee een haarbal uitgespuugd maar onze ouders troffen dan gelukkig weinig verrassingen aan. Sinds Yuuna begin 2017 bij ons is komen wonen, zijn we een lang weekend naar Engeland geweest toen ze 1,5 maand bij ons was, dat ging best goed.
Toen wij in december 2017 vertrokken naar Zuid-Afrika, waren we wel benieuwd hoe het zou verlopen. Yuuna is nogal een bijzondere dame, ze is sneller, stouter en onvoorspelbaarder dan onze andere Ocicats. Kort voordat wij op vakantie zouden gaan, hebben we daarom besloten een security camera in de woonkamer te plaatsen, zodat we later zouden kunnen terugkijken hoe het bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling is gegaan.

Inmiddels zijn we terug in onze koude kikkerlandje, weer volop aan het werk en herenigd met onze allerliefste Ocicats. Keiko en Yuuna hebben het tijdens de jaarwisseling fantastisch gedaan, ze hebben wat rondgekeken en hebben heerlijk geslapen. Yuuna vond het tijdens onze vakantie wel wat stil in huis en heeft besloten daar zelf wat verandering in aan te brengen. Ze was weer krols geworden, waardoor ze het nodige lawaai produceerde en extra plasjes deed waardoor onze ouders extra werk hadden.
Alsof dat niet voldoende was, heeft Yuuna bedacht om alle deuren in huis te openen zodat ze in de andere ruimtes lekker op onderzoek uit kon gaan. Denk hierbij aan de lekkernijen in de keuken, de lekkere ligplekken op onze kleding in de kledingkamer en bijvoorbeeld de voorraad brokjes in de berging kast. Ja, Yuuna weet zichzelf en haar personeel wel bezig te houden. Ocicats zijn zeer intelligente katten, die onder andere deuren kunnen openen. Inmiddels staan in huis alle klinken omhoog, dus we hebben een huis vol “kinder-klinken”.

Ook in de Kalahari woestijn hebben we vele katachtigen gezien, waarbij je toch echt wel vergelijkingen in bijvoorbeeld het gedrag ziet met onze katten. We zagen vele leeuwen en cheeta’s, maar niets deed ons zoveel denken aan onze eigen Ocicats als de African Wildcat (zie foto bij dit bericht). Al is de African Wildcat absoluut niet te houden als huiskat, is hij iets groter en heeft hij een ander karakter, hij lijkt er op het eerste gezicht wel een beetje op.

 

Wil je meer lezen over onze Ocicat Cattery?
Lees dan het hoofdstuk ‘Cattery‘.

Of heb je naar aanleiding van deze blog vragen?
Neem dan met ons contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *