Voorbereiding op onze Ocicat kittens

Ocicat werpkist

Nog even en het is zover; ons eerste nestje Ocicat kittens gaat geboren worden!

De afgelopen weken hebben we de nodige voorbereidingen getroffen voor de bevalling en de periode daarna, over deze voorbereiding op onze Ocicat kittens willen we jullie graag wat meer vertellen.

De werpkist
Eind 2017 zijn we begonnen met het maken van onze eigen werpkist, we vonden het belangrijk dat dit een comfortabel plekje zou worden voor de kat, maar ook praktisch voor ons.
Daarom zitten er onder onze werpkist wieltjes, welke achter de houten omlijsting zitten, zodat de kittens niet onder de werpkist kunnen komen. Daarnaast hebben bovenop een klep gemaakt die in 2 delen te openen is en een gat voor dat katten aan de zijkant. We hebben ook een klein gat gemaakt zodat de slang van het warmtematje op een nette manier de kist uit kan. De werpkist is aan de buitenzijde met latten afgewerkt en zwart geverfd, de binnenzijde is wit.

Tijdens het maken van de werpkist hebben we onze Ocicat Yuuna met moeite uit de buurt van de klusbezigheden kunnen houden. Toen de werpkist eenmaal klaar was mocht ze hem even testen; en ja hoor het was een succes! Inmiddels slaapt Yuuna de afgelopen 2 weken al in de werpkist en ze begint er nu ook wat nesteldrang in te krijgen. We hopen dat ze dus ook zal gaan bevallen in onze zelf ontworpen werpkist, al is het natuurlijk zo dat de moederpoes zélf de meest geschikte plaats voor de bevalling uitkiest! Fingers crossed dus!

De kittenren
Na goed onderzoek en overleg met collega fokkers hebben we vorige week de ren voor onze Ocicat kittens gekocht. Inmiddels is deze opgebouwd rondom de werpkist en zijn onze oci’s eraan gewend. Het deurtje staat altijd open, zodat ze er gemakkelijk in- en uit kunnen.

De laatste benodigheden
Verder hebben we nog van allerlei kleine, handige spullen in huis gehaald, hierbij moet je denken aan oa: verschillende dekentjes, vervangende moedermelk, nutri drops, absorberende onderleggers, gaasjes, spuitjes, druivensuiker, Royal Canin Babycat brokjes, enz enz. Natuurlijk ook inrichting voor de kittenren zoals een kittenkattenbakje, wat speeltjes, een mandje etc.

Kortom; wij zijn klaar voor de komst van onze Ocicat kittens! Hopelijk Yuuna ook   ; )

 

 

Heb je interesse in een Ocicat kitten?
Kijk dan op onze ‘Ocicat kittens‘ pagina en meld je vrijblijvend aan voor onze wachtlijst!

Reacties (1)

 1. Beste katten liefhebbers,

  Ik ben helemaal weg van jullie werpkist, ik ben zelf fokker van Chartreux en ben op zoek naar een nieuwe werpkist.
  Verkopen jullie deze werpkisten ook en wat kosten ze?
  Ik neem aan dat de poezen op de foto’s jullie katten zijn, ze zijn echt heel mooi, je kunt zien dat ze een heel fijn thuis hebben.
  Graag verneem ik een reactie,

  Met vriendelijke groet, Claudia Bogaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *