Kittens geboren!

Op 14 mei is Momo bevallen van haar 2e nestje kittens.

Momo is ook echt een voorbeeldig moedertje. Dat wisten we al wel met Saisho, haar vorige kind, maar nu ze meer dan één kitten heeft om in de gaten te houden bewijst ze zich toch ook weer. Heel zachtjes met haar pootje een kitten naar zich toe halen als deze te ver weg is gekropen. Na een kleine wandeling om haar benen te strekken is ze ook weer snel bij haar kroost om te kijken of ze er allemaal nog liggen, en ze wast ze voortdurend schoon zodat de werpkist ook netjes blijft.

De bevalling is ook heel rustig verlopen. Inmiddels weten we met alle voorbereidingen snel te schakelen, en is er zelfs tijd voor een lekker bakje koffie tussen het bevallen van de kittens door. Het is dan ook fijn te zien dat Momo vertrouwen heeft in de hulp die ze krijgt, en laat alles lekker gebeuren. Om 19:00 kwam het eerste kitten en rond 22:00 lag het laatste kitten lekker te tutteren bij mama.

Ocicat kitten drinkend bij mama.
Na een half uur al lekker drinken bij mama.

De komende weken proberen we vooral te genieten van deze mooie periode en proberen zo nu en dan tussen de bedrijven door jullie te voorzien van meer beeldmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *