Pawpeds G2 cursus

Pawpeds heeft een internationale database per kattenras waarin katten en hun voorouders kunnen worden teruggevonden.
En daarnaast geven ze internationale cursussen op 3 verschillende niveau’s en in verschillende talen.

Begin 2019 hebben wij, na een lange wachttijd, deelgenomen aan de Pawpeds G1 cursus (zie Pawpeds G1 cursus), welke wij succescol hebben afgerond in maart 2019.

Omdat de G1 erg interessant was, hebben we besloten ook de Pawpeds G2 cursus te gaan volgen. Net als de G1 cursus, ook in het Engels.
Tijdens de Pawpeds G2 cursus kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod; huisvesting, fokken, genetica zoals basisgenetica en kleurengenetica, infectieziekten en alles omtrent de dracht en de ontwikkeling van de kittens.

Gedurende 3 maanden kwam er iedere week nieuwe lesstof beschikbaar en de daarbij behorende huiswerkopdrachten.
De opdrachten variëren van meerkeuze vragen en open vragen tot uitgebreide opdrachten zoals een kostenonderzoek. Ook een uitgebreid project was onderdeel van deze cursus in ons geval het maken van een genetisch woordenboek.
Daarnaast waren er meerdere meetings en forumdiscussies die verplicht waren gedurende de looptijd van de cursus.

Het heeft behoorlijk wat tijd gekost, zeker in combinatie met werken en ondertussen moesten we natuurlijk niet vergeten onze lieve oci’s voldoende aandacht te geven!

Maar dit alles is gelukt en wij kunnen nu vol trots zeggen dat we de Pawpeds G2 cursus succesvol hebben afgerond!
Er is een speciale pagina op de site van Pawpeds waar iedereen die deze cursus heeft behaald wordt vermeld en vanaf nu mogen wij de “Pawpeds-rozet G2” gebruiken.

Op naar de G3 cursus!