Het eerste prikje

Afgelopen week was het zover. Het eerste prikje (vaccinatie) stond gepland. Dus wat doe je dan met 6 kittens, nou… die stop je allemaal in een grote reistrolley met mama er bij! En dat was eng en spannend zou je zeggen. Nou, eerlijk gezegd zaten alle kittens voor het ruitje te kijken naar wat er zich buiten allemaal afspeelde. Bang? Welnee! Allemaal wilde ze zien wat dat toch allemaal voor nieuwe interessante dingen waren die voorbij kwamen. En eenmaal aangekomen bij de dierenarts lagen ze allemaal op, tegen of onder mama een dutje te doen na al die indrukken onderweg. Maar mama geeft ook het goede voorbeeld natuurlijk. Die is altijd zo relaxed als ze mee gaat in de auto, je hebt er geen kind aan.

Stuk voor stuk werden ze onderzocht. Hartje en longen geluisterd, even hier en daar wat voelen (zo ziet dat er voor een leek uit) en een prikje. Vrijwel alle kittens deden dit zonder een krimp te geven, behalve de mannen natuurlijk. Die moesten uiteraard even van zich laten horen. Maar alles was goed. Geslaagd met vlag en wimpel! en ze mochten weer mee. Wat een wereldreis was het voor dat kleine spul.

Momo op de reistrolley bij de dierenarts

En wat doe je dan als je bij de dierenarts bent en net je eerste prikje hebt gehad, natuurlijk een lekker plekje uitzoeken waar je goed kunt overzien wat er met je broertjes en zusjes gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *