Voor ons NOOIT meer BEEZTEES!

Je hebt leuke blogs, verhaaltjes die lekker wegschrijven omdat een of meerdere gebeurtenissen in de cattery je zoveel positieve energie geven. Maar er zijn ook momenten die alle energie bij je wegnemen en de grond onder je vandaan slaan.

Een dergelijk moment beleefde wij vorige week zondag waarbij onze grootste nachtmerrie werkelijkheid werd.

Na een doffe knal gehoord te hebben in de woonkamer troffen wij daar onze 9 weken oude Ryō roerloos aan onder een krabpaaltje. Bloed uit zijn neus en grote paniek bij de andere katten. Het enige dat hij nog deed was heel rustig ademen. Wat bleek, zijn nekje was gebroken door de klap van de paal. Waarschijnlijk is een van de katten uit de paal gesprongen waardoor deze is omgevallen op het hoofd van Ryō. We hebben in het verleden eerder zien gebeuren dat Momo bovenop het paaltje ging zitten en dat bij het wegspringen het paaltje omviel. Dat was ook de reden dat we dit paaltje bij jonge kittens niet in de ren plaatsten om precies dat te voorkomen wat er nu is gebeurd. Maar bij 9 weken oude kittens verwacht je eigenlijk niet meer dat een paaltje van niets een ongeluk met fatale afloop kan veroorzaken. Niets bleek dus minder waar! Nadat wij hem zo aantroffen leek de tijd even stil te staan waarbij alles om je heen even niet meer bestond. Spoedoverleg met onze dierenarts heeft helaas niet mogen baten, en is onze Ryō kort daarna gestorven.

Wij waren (en zijn) er ontzettend verdrietig om en hebben dit voorval ook neergelegd bij de fabrikant van deze krabpaal in de hoop dat zij opnieuw gaan kijken naar het ontwerp van het product (door bijvoorbeeld een grotere voet te plaatsen zodat de paal niet meer kan omvallen) zodat soortgelijke incidenten in het vervolg niet meer voor kunnen komen, want dit is natuurlijk verschrikkelijk.

Hun antwoord was als volgt:

“Goedemiddag Marcus & Maud,
Wat een ontzettend naar en triest bericht over jullie geliefde kitten Ryo, wij kunnen ons voorstellen dat jullie flink zijn geschrokken. 
Wij zijn in overleg gegaan met onze afdeling kwaliteitsbeheer.  Hieruit is gebleken dat wij nog geen soortgelijke klachten over de krabpaal Serpa hebben gehad. 
Nogmaals willen wij u benadrukken dat wij deze situatie heel verdrietig vinden en wensen jullie veel sterkte met het verlies.
Met vriendelijke groet | Mit freundlichen Grüβen | Best regards,
Frontoffice | E: frontoffice@beeztees.com

Ze vinden het dus verdrietig, en wensen ons veel sterkte. En aangezien er nog geen soortgelijke klachten zijn geweest over deze krabpaal blijft het hier kennelijk bij. Uiteraard krijgen we onze lieve Ryō op geen enkele manier terug, maar het is toch wel duidelijk dat deze paaltjes niet geschikt zijn voor (een of) meerdere katten, en zou daarom ons inziens ook niet meer verkocht mogen worden.

Dit is de BEEZTEES Serpa krabpaal

Daarom maar bij deze; Koop alsjeblieft géén BEEZTEES Serpa (of soortgelijk model) krabpaal voor je katten, want ze zijn naar onze mening niet veilig!

Uiteraard volgt dan ook nog eens dat je de toekomstige eigenaren moet informeren over het tragische bericht dat Ryō niet meer hun kant op komt. Hoewel ook zij ontzettend waren geschrokken was er gelukkig ook medeleven en begrip.

Inmiddels heeft Ryō een mooie rustplaats gekregen en kunnen wij deze moeilijke periode afsluiten. Wij hopen jullie in de toekomst weer te kunnen voorzien van leuke berichten, want die schrijven toch het prettigst!

Comments (3)

    1. Heel veel sterkte met het verlies van Ryo. Wij hebben ook zo’n krabpaal, deze hebben we klem gezet onder de bank anders kan hij idd omvallen. Wij hebben een abessijn en ocikat.

  1. Wow wat een triest bericht. Mijn kattenhart huilt als ik dit lees. Veel sterkte met dit verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *