katten socialiseren

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat katten goed gesocialiseerd zijn, zullen wij hier voor onze toekomstige Ocicat kittens dan ook alles aan doen.

De eerste 16 weken zijn de belangrijkste periode voor het socialisatieproces van een kitten. Tijdens deze periode leren kittens wat hun soortgenoten zijn en leren ze omgaan met allerlei prikkels in en rond het nest. Denk hierbij aan het wennen aan mensen, kinderen, de stofzuiger, nagels knippen, geborsteld worden, etc.

Wij wonen met z’n tweetjes, zonder kinderen,samen met onze 2 ocicatten in Breda. Wij hebben een ontzettend grote familie, met inmiddels een behoorlijk aantal neefjes en nichtjes. Met grote regelmaat komen er familie of vrienden bij ons langs en regelmatig passen we op een van onze neefjes en nichtjes.
Onze katten zijn hier goed aan gewend; Keiko houdt vooral van ons en niet zo van anderen, dus die laat zich alleen zien bij visite die zijzelf heeft uitgekozen. Wanneer een van Keiko haar favorieten gasten op bezoek is, laat zij ze niet met rust en is het een grote kroel-partij.
Onze jongste Ocicat, Yuuna, is daarentegen totaal niet kieskeurig en wil maar al te graag dat de visite, jong en oud, muisjes voor haar gaat gooien of met een of ander katten-speel-hengeltje aan de haal gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *