Lekker werken, of toch niet?

Ocicats Yuuna en Keiko houden bij de computer hun baasje van het werk af

Komt bovenstaande situatie je bekend voor? Je moet thuis nog even wat afronden voor je werk of wil je nog even snel je administratie doen en je liefdevolle katten denken daar anders over. ‘Nee’ lijken ze te denken, ‘dat vreemde apparaat waar ik lekker met mijn pootjes over kan lopen om wat extra alinea’s toe te voegen aan je mailtje, of ze compleet te verwijderen, daar moet geen aandacht heen. Mij, kijk naar mij.. Ik ben hier. Hallo?! Niet? Nou, dan ga ik wel even voor dat scherm staan, lekker mijn staart ook zo ver mogelijk omhoog, want ik ben hier. Zie je dat? Ja! Eindelijk’.

Vervolgens ploffen ze zich neer in de meest onhandige positie die je je maar kunt voorstellen. ‘Ja want de dag was al zoooo zwaar. De hele dag geslapen op de vensterbank, toen op jouw werkplek, toen in het mandje, toen weer op de vensterbank.. en na een paar brokjes kwam jij, en nu toch weer op jouw werkplek. Lekker liggend op je hand die moet typen’.
Kopje gaat heen en weer ‘Tik tiktiktik tik tiktik’. Maar dat maakt ze allemaal niks uit. Want ze zijn bij jou! En hoe vervelend het vaak ook is, het is ook enorm vertederend. Ja, katten… ze zijn om van te houden.

Wil je meer lezen over onze Ocicats?
Lees dan het hoofdstuk ‘Onze Ocicats‘.

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *