Een dag van een Ocicat

Vind je het leuk om een dagje mee te maken met onze Ocicats?
Lees dan ons onderstaande blog en ontdek hoe ‘zwaar’ Keiko en Yuuna het toch bij ons hebben…

De ochtend

‘S ochtends tijdens werkdagen gaat de wekker. Stipt om 6:30!… Auw! Dan worden Keiko en Yuuna in de woonkamer ook wakker. Vaak loopt Yuuna al miauwend richting de deur van de slaapkamer maar soms blijven ze allebei op hun kleedje of in hun mandje liggen. Het is maar net hoe de spreekwoordelijke pet staat.

Als een van ons dan uit de slaapkamer komt, probeert er altijd een van de twee binnen te glippen, en dat is op doordeweekse dagen niet echt handig als je je vaste ritueeltje aan het doen bent. Want Oci’s begrijpen ontzettend goed wanneer iets niet kan of mag. En gaan dan natuurlijk ook bewust onder het bed zodat jij er lekker niet bij kunt. Helaas! maar op werkdagen is er geen ‘bonustijd’ om ‘s ochtends te socializen op bed, deze exclusieve verwennerij hoort alleen bij het weekeind… Lekker consequent he ;).

“Water en katten gaan dus in sommige gevallen heel goed samen!”

Vervolgens gaan we om de beurt in de douche, Keiko gaat dan vaak op een plank in de hal zitten wachten op een kroel tot je klaar bent en voorbij komt lopen. Onze jongste Ocicat, Yuuna, die heeft andere prioriteiten want mevrouw wil ook graag douchen en gaat dus altijd mee de badkamer in. Pootjes tegen de deur, alsof zij de deur even voor je open duwt om trots de badkamer aan je te laten zien en zegt; “kijk eens wat een mooie ruimte!”. Wij hebben een inloopdouche, en dat begrip neemt Yuuna zelf heel letterlijk, want tijdens het douchen loopt Yuuna regelmatig ook even onder de douche door… Water en katten gaan dus in sommige gevallen heel goed samen!

Als we zijn gedoucht, aangekleed en alle plooien zijn gladgestreken genieten we van ons ontbijt en pikken nog even het ochtendjournaal mee. Dat is het moment voor Keiko en Yuuna om nog even lekker te kroelen met de baasjes. Ze komen dan graag op schoot zitten of bijvoorbeeld op de leuning van de bank. Ocicats staan er om bekend dat ze overal graag bij willen zijn, zo ook Keiko en Yuuna.

Hun brokjes en water worden nog even aangevuld en er word nog even gespeeld op de krabton en dan op naar het werk.

De namiddag

Bij thuiskomst zijn er 2 scenario’s mogelijk; of een van de Oci’s komt op je afgerend richting de voordeur of ze liggen samen ergens in huis te slapen. Er word even wat quality time genoten met elkaar en gaan dan eten koken en wat huishoudelijke dingen doen. Meestal lopen de katten dan lekker met je mee en onhandig om je heen te draaien. Yuuna en Keiko begrijpen heel goed als je ergens klaar mee bent, zo ook het eten. Als we bijna klaar zijn met eten, komen beide, of een van beide vaak op tafel zitten wachten op die laatste hap, die ze vaak met grote interesse mee volgen tot in de mond. Want daaarna is het natuurlijk weer tijd om te kroelen! Jeej!

Net voor of net na het avondeten worden ook de brokjes bijgevuld (afgewisseld met natvoer) van de Oci’s.
De rest van de avond komen Keiko en Yuuna soms bij ons liggen op de bank of willen ze graag spelen. Bij Yuuna is het apporteren van muisjes en balletjes favoriet, bij Keiko spelen met een katten-hengeltje.

Bedtijd

Wanneer het bedtijd is gaan Keiko en Yuuna vaak nog even ravotten door het huis. Zodra ze horen dat de tv in de slaapkamer uitgaat, zoeken ze hun slaapplekje op en gaan ze net als hun baasjes ook lekker slapen.

Wil je meer lezen over onze Ocicats?
Lees dan het hoofdstuk ‘Onze Ocicats‘.

Heb je interesse in een kitten?
Kijk dan op onze ‘Ocicat kittens‘ pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *